فضاپیمای دراگون سرنشین دار با موفقیت به فضا پرتاب شد

به گزارش وبلاگ وردپرس، زندگی امروز- فضاپیمای دراگون سرشین دار شرکت اسپیس ایکس (SpaceX) ساعاتی پیش با موفقیت به سمت ایستگاه فضایی بین المللی پرتاب شد.

فضاپیمای دراگون سرنشین دار با موفقیت به فضا پرتاب شد

دراگون سرشین دار که اولین فضاپیمای سرنشین دار شرکت های فضایی خصوصی است با موشک فالون 9 شرکت اسپیس ایکس به فضا پرتاب شد. هیچ فضانوردی در این فضاپیما حضور نداشت و این ماموریت که Demo-1 نام دارد صرفا جهت آزمایش فضاپیما و تجهیزات آن انجام شد.

در خصوص فضا پیمای دراگون بخوانید

ارسال فضانورد به ایستگاه فضایی به وسیله شرکت های خصوصی برای کشور آمریکا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. چرا که پس از بازشستگی شاتل ها در سال 2011 هیچ فضانوردی از خاک آمریکا به فضا سفر ننموده است. اگر دراگون سرشین دار از آزمایش های پیش رو سربلند بیرون بیاید بالاخره و پس از هشت سال فضانوردان آمریکایی از خاک آمریکا به فضا سفر خواهند کرد. پیش از این فضانوردان آمریکایی با فضاپیمای سایوز روسیه به فضا اعزام می شدند. این کار هزینه زیادی برای آمریکا داشت و ناسا مجبور بود برای هر جایگاه سایوز مبلغی معادل 80 میلیون دلار را به روسیه بپردازد.

دراگون سرنشین دار بامداد امروز (به وقت محلی) از مرکز فضایی کندی به فضا پرتاب شد. درست همان سایت پرتابی که آخرین ماموریت شاتل ها هم از آن جا صورت گرفته بود. پس از حدود ده دقیقه مرحله اول موشک فالکون 9 به طور عمودی در سکوی شناور اسپیس ایکس فرود آمد. یک دقیقه بعد هم دراگون سرنشین دار از مرحله دوم موشک جدا شد و به سمت ایستگاه فضایی بین المللی رفت.

نکته قابل توجه دیگر در رابطه با این ماموریت حضور یک آدمک در فضاپیما است که حسگرهایی در نقاط مختلف آن قرار گرفته است. اطلاعات این حسگرها به متخصصان این امکان را خواهد داد تا شرایط فضانوردان در این فضاپیما را بهتر آنالیز نمایند.

ویژگی های دراگون سرنشین دار

طرحی گرافیکی از فضاپیمای دراگون سرنشین دار در مدار زمین.

دراگون سرنشین دار نسخه به روز شده دراگون باری است که تا کنون 16 ماموریت را برای ناسا انجام داده است. دراگون سرنشین دار می تواند حداکثر هفت فضانورد را در خود جای دهد و از سیستم خروج اضطراری هم برخوردار است. سیستمی که در شرایط بحرانی می تواند فضانوردان را به سرعت از فضاپیما خارج کند.

نکته دیگر درباره دراگون سرنشین دار قابلیت استفاده مجدد است. این فضاپیما همانند مرحله اول موشک فالکون 9 پس از بازگشت به زمین و گذراندن تعمیرات و تست های لازم می تواند دوباره آماده پرتاب به فضا گردد.

سفری کوتاه اما مهم

همان طور که اشاره شد هدف اصلی از ماموریت Demo-1 آزمایش سیستم های مختلف این فضاپیما است. سنسورهای پرتعدادی در این فضاپیما نصب شده اند که اطلاعات مورد احتیاج متخصصان را جمع آوری خواهند کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود دراگون سرنشین دار فردا به ایستگاه فضایی بین المللی متصل خواهد شد. 180 کیلوگرم از تجهیرات مورد احتیاج فضانوردان ایستگاه فضایی بین المللی هم همراه این فضاپیما به ایستگاه فضایی ارسال شده اند.

دراگون سرنشین دار آدینه 17 اسفند از ایستگاه فضایی جدا خواهد شد و در اقیانوس فرود خواهد آمد.

نمایی دیگر از لحظه پرتاب فضاپیمای دراگون سرنشین دار.

Credit: NASA

برنامه های آینده

پرواز آزمایشی مشابه دیگری هم به زودی انجام خواهد شد. طبق برنامه قرار است این پرواز در حوالی خرداد سال 1398 انجام گردد. اما ایلان ماسک، مدیر شرکت اسپیس ایکس، اعلام نموده که اگر همه چیز در ماموریت اول خوب پیش برود ممکن است پرتاب دوم زودتر از زمان پیش بینی شده انجام گردد.

ماموریت اصلی اما اوایل تابستان سال آینده انجام خواهد شد. در ماموریت Demo-2 دو فضانورد ناسا به همراه دراگون سرنشین دار به ایستگاه فضایی سفر خواهند کرد. این دو فضانورد امروز در سایت پرواز حضور داشتند تا بتوانند بیشتر با فضاپیمای تازه آشنا شوند.

پس از آن پروازهای عملیاتی دراگون سرنشین دار شروع خواهد شد و در هر پرواز چهار فضانورد به ایستگاه فضایی بین المللی اعزام خواهند شد.

اما اسپیس ایکس تنها طرف قرارداد ناسا نیست و نخواهد بود. اکنون شرکت خصوصی بوئینگ هم بر اساس قراردادی با ناسا در حال ساخت فضاپیمای سرشین دار است و به زودی پروازهای آزمایشی اش را شروع خواهد نمود. ناسا همکاری با روسیه را هم قطع نخواهد نمود. بنابراین احتمالا در آینده نزدیک سه فضاپیمای مختلف آماده خواهند بود تا بشر را به ایستگاه فضایی ببرند.

عکس کاور: لحظه پرتاب فضاپیمای دراگون سرنشین دار سوار بر موشک فالکون 9.

منبع: دیجی مگ

منبع: زندگی روز

به "فضاپیمای دراگون سرنشین دار با موفقیت به فضا پرتاب شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فضاپیمای دراگون سرنشین دار با موفقیت به فضا پرتاب شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید