دودی که سلامتی را بر باد می دهد

به گزارش وبلاگ وردپرس، تهران (پانا) - دود قلیان را همزمان از دهان و بینی اش بیرون می دهد و با افتخار این هنر را که سلامتی اش را به خطر می اندازد برای دیگران به نمایش می گذارد .

دودی که سلامتی را بر باد می دهد

به گزارش ایرنا، در یک گردهمایی شبانه و یا عصرانه، در پارک یا در خانه فرقی نمی کند میان ابری غلیظ از دود قلیان به دیدنی هم می نشینند و از دست رفتن سلامتی شان را با شادی به سر می کنند.

امروز جوانان و نوجوانان در کنار خانواده و یا دوستان قلیان را نقل مجلس خود تبدیل کرده اند و با لذتی وصف ناپذیر مراحل اولیه اعتیاد خود را رقم می زنند و آن را تفریح نام می کنند که در سالهای آینده قلیان را با مصرف مواد مخدر عوض خواهند کرد.

قلیان، روزگاری تنها برای بزرگان خانواده، آن هم بعد از ساعات کار میانه روز و یا احیانا در استراحت های عصرگاهی، عادت برخی از افراد طبقه میانه به بالا شده بود حالا به پدیده ای تبدیل شده که دیگر بزرگ و کوچک و وقت و بی وقت نمی شناسد.

در 10 سال اخیر مصرف قلیان آنقدر همه گیر شده و با سرعتی زیاد درون زندگی قشر جوان کشور رسوخ پیدا کرده است، همین که در اطراف خود این قدر مصرف کننده قلیان می بینیم متوجه هرچه بیشتر مورد اقبال قرار دریافت این وسیله هم خواهیم شد.

در گذشته ای نزدیک، قلیان کشیدن عموما در قهوه خانه ها و نهایتا مراکز پذیرایی رایج و معمول بود، اما حالا تا درون خانه ها و محل کار مردم هم نفوذ کرده است، علت این اقبال هرچه هست محصولش این است که هم اکنون بخش قابل توجهی از جمعیت پیر و جوان کشور درگیر اعتیاد به قلیان شده اند.

یک فرهنگی بازنشسته در این باره در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: قلیان یکی از راههای ورود به اعتیاد برای جوانان و نوجوانان است زیرا چگونگی استعمال آن و یاد دریافت کشیدن قلیان خود راهی برای کشیدن سیگار و سپس کشیدن مواد مخدر است.

عباس روزبهانی افزود: مصرف قلیان در بین جوانان و نوجوانان در بیشتر مواقع در حضور خانواده ها و در مراکز تفریحی و پارک ها انجام می شود و این موضوع باعث شده که دیگر جوانان و نوجوانان ترسی از خانواده برای مصرف آن نداشته باشند و راهی برای ورود به مصرف مواد مخدر باشد.

وی گفت: مصرف قلیان از سنتی به صنعتی تغییر کرده و مصرف تنباکوهای میوه ای که به صورت صنعتی ساخته می شود با ترکیب مواد اعتیادآور باعث می شود که جوانان و نوجوانان را برای مصرف مواد مخدر صنعتی آماده کند، لذا خانواده ها باید هوشیار باشند و اجازه ندهند که فرزندان آنان به راحتی از قلیان استفاده کنند.

یک خانم بروجردی هم افزود: مصرف قلیان آنقدر زیاد شده است که دیگر در پارک ها نمی شود ساعتی را به تفریح و استراحت پرداخت، زیرا دود ناشی از مصرف قلیان فضای پارک را آلوده کرده و باعث آزار و اذیت دیگران می شود.

مریم احمدی افزود: مصرف قلیان در بین خانواده ها رایج شده و فرزندان هم با دیدن پدر و مادر در حال استعمال قلیان به راحتی مصرف آن را فرا گرفته و با افتخار در جمع های خانوادگی بدون ترس از بزرگتر ها از آن استفاده می کنند.

وی گفت: مطمئن باشید جوان و یا نوجوانی که به راحتی در جمع خانوادگی و یا دوستان قلیان مصرف می کند به راحتی هم در دام مصرف مواد مخدر گرفتار خواهد شد و این موضوع باعث آسیب های فراوانی برای جامعه می شود.

یکی جوان بروجردی هم در این باره گفت: متاسفانه مصرف قلیان آنقدر زیاد شده است که اگر در جمع دوستان حاضر شویم و نتوانیم قلیان مصرف کنیم مورد تمسخر قرا خواهیم گرفت.

مصطفی رحیمی افزود: مصرف قلیان در بین جوانان به یک معظل اجتماعی تبدیل شده است و با توجه به اینکه مصرف آن در پارک ها و اماکن عمومی ممنوع می باشد ولی متاسفانه به آزادنه ترین وجه ممکن مورد مصرف قرار می گیرد.

وی گفت: متاسفانه وقتی که پدر و مادری به راحتی در مقابل فرزندان خود و در جمع های خانوادگی قلیان مصرف می کنند دیگر انتظاری از فرزندان برای ترک این کار وجود ندارد.

مسوول درمان اعتیاد T.C بهزیستی استان لرستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: مصرف قلیان در بین خانواده ها و در مهمانی ها به یک آیین و رسم مانند پذیرایی تبدیل شده است، که برای برخی خانواده جنبه تشریفاتی و احترام آمیز جلوه کرده و جز آداب پذیرایی به یک الگوی رفتاری پایدار تبدیل شده است.

علیرضا رخشان افزود: وقتی فرزندان از کودکی مشاهده می کنند که قلیان در خانواده به راحتی مصرف می شود و جز آداب پذیرایی است، قبح مصرف برای کودک شکسته و تکرار آن برای کودک عادی می شود.

وی گفت: قلیان ضرر فیزیکی برای بدن انسان بیش از سیگار دارد و خانواده به این ضررها توجه ندارند، حجم دودی که قلیان به ریه ها وارد می کند حداقل 10 برابر سیگار است و این عدم اطلاع و بی د انشی و انکار خانواده ها باعث تسهیل سازی این الگوی غلط می شود.

مسوول درمان اعتیاد T.C بهزیستی استان لرستان گفت: قلیان در جامعه به علت اینکه جرم قانونی ندارد و مانعی برای جلوگیری از آن وجود ندارد در جامعه به نام یک عامل دورهمی به راحتی مصرف می شود.

رخشان افزود: هر عاملی مانند سیگار و قلیان که مغز را به یک فعالیت غیر عادی وادار کند به تدریج وابستگی ایجاد می کند و در طولانی مدت باید یا مصرف افزایش یابد یا نوع مصرف تغییر کند که پله اول برای سقوط به مصرف ماده مخدر می باشد.

وی گفت: اغلب کسانی که اعتیاد دارند و معتاد شده اند از سیگار و قلیان شروع کرده اند و مصرف قلیان در جوانان و نوجوانان می تواند سرشروع شروع اعتیاد باشد، لذا خانواده ها برای حفظ سلامتی فرزندانشان و محکم کردن کانون خانواده از مصرف قلیان خودداری کنند.

منبع: خبرگزاری پانا

به "دودی که سلامتی را بر باد می دهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دودی که سلامتی را بر باد می دهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید