چطور وارد شغل برنامه نویسی شویم؟
به گزارش وبلاگ وردپرس، شاید باورکردنش آسان نباشد اما برنامه نویسان بیش از هر شغل دیگری حضور پررنگی در زندگی روزمره ما حضور دارند.
فرقی نمی نماید که اینستاگرام را باز کنید، یک خرید آنلاین انجام دهید، یک تماس تصویری برقرار کنید یا قیمت روزانه ارز را از وب سایت مورد علاقه تان چک کنید؛ پشت همه اینها گروهی از برنامه نویسان نشسته اند و مشغول طراحی و اجرای قابلیت ها و ویژگی هایی هستند که شما روزانه از آنها استفاده می کنید. باور کنید یا نه هر یک از وب سایت ها، برنامه ها که در چند ثانیه ورق می زنید، نتیجه ساعت ها کار افرادی است که رشته برنامه نویسی را برای زندگی حرفه ای خود انتخاب نموده اند.
از آنجایی که دنیای آنلاین بخش مهمی از زندگی روزمره انسان مدرن را تشکیل داده، برنامه نویسی یک مسیر شغلی فوق العاده با پتانسیل بالایی برای رشد و پیشرفت است. اداره آمار کار آمریکا گزارش می دهد که این حرفه بین سال های 2022 تا 2028 به طور کامل 15 درصد رشد خواهد نمود یعنی بیش از دو برابر نرخ میانه رشد مورد انتظار برای همه مشاغل دیگر.
چطور برنامه نویس شویم؟
نظر سنجی Payscale از مشاغل نشان می دهد که بیشتر برنامه نویسان از کاری خود احساس خوشحالی می نمایند، به مهارت های شان اطمینان دارند و در خصوص آینده مالی خود مطمئن هستند. این حرفه از منظر رضایت شغلی رتبه 4.5 (از 5) را دریافت نموده است. اگر به برنامه نویس شدن علاقه مند هستید، بیایید در خصوص مراحل برنامه نویس شدن صحبت کنیم:
- تصمیم بگیرید که به کدام صنعت علاقه دارید.
- شناسایی زبان هایی که باید یاد بگیرید.
- آغاز به یادگیری در دانشگاه یا دوره های آنلاین مستقل کنید.
- پروژه های خود را آغاز کنید.
- آغاز به جستجوی شغل کنید.
1. تصمیم بگیرید که به کدام صنعت علاقه دارید
وقتی به نحوه برنامه نویس شدن فکر می کنید، اولین قدم شما باید معین یک جهت کلی برای مسیر شغلی باشد. به این فکر کنید که چرا می خواهید کدنویس شوید؟ کجا می خواهید بروید؟ چه کاری را می خواهید انجام دهید یا به دست آورید؟ مشاغل در هر صنعتی به توسعه دهندگان و برنامه نویسان احتیاج دارند. یک کدنویس با استعداد می تواند کارش را در هر زمینه ای از هوش مصنوعی و امنیت سایبری گرفته تا خدمات اجتماعی، مراقبت های بهداشتی، خدمات مالی و حتی کشاورزی پیدا کند.
احتیاجی به گفتن نیست که برنامه نویسان مشتاق گزینه های شغلی زیادی دارند. وقتی آغاز به فکر کردن برای برنامه نویس شدن می کنید، خوب است که یک ایده کلی از صنعت مورد نظر خود داشته باشید؛ البته نباید خودتان را در یک زمینه خاص محدود کنید، مهارت هایی که شما به عنوان برنامه نویس توسعه می دهید در بخش ها و صنایع مختلفی قابل انتقال خواهند بود.
2. شناسایی زبان هایی که باید یاد بگیرید
شاید بهتر باشد اول تعیین کنید که می خواهید به عنوان برنامه نویس بک اند فعالیت کنید یا فرانت اند. بسیاری از مهارت های یکسان زیربنای این دو هستند، اما هر دسته تمرکز خاص خود را می طلبد و به مجموعه ای از مهارت ها احتیاج دارد.
توسعهدهندگان front end در درجه اول به بخشی از یک وب سایت که کاربران با آن تعامل دارند، توجه دارند. توسعه دهندگان فرانت اند ظاهر بصری سایت را معین می نمایند، رفتار آن را راهنمایی می نمایند و با محتوا و ساختار آن سروکار دارند. وظیفه آنها به حدبیشتر رساندن کارایی، سودمندی، عملکرد و پاسخگویی برای اطمینان از دسترسی به همه کاربران است.
توسعه دهندگان Back end، همانطور که از نام انتظار دارید، پشت صحنه کار می نمایند تا به سیستم ها و سرور برنامه نویسی بپردازند. این توسعه دهندگان با اجزای سیستم و ساختارهای داده سروکار دارند که کاربران هرگز آنها را به طور مستقیم نمی بینند.
معین اینکه به کدام یکی از این دو می پردازید به شما یاری می نماید بفهمید کدام زبان ها و برنامه ها را در اولویت بندی قرار دهید و در برترین سایت ها برای آموزش و یادگیری برنامه نویسی در پی یادگیری آن ها باشید.
3. آغاز به یادگیری در دانشگاه یا دوره های آنلاین مستقل کنید
راه های بی شماری برای برنامه نویسان مشتاق وجود دارد تا مهارت هایی را که برای رقابت حرفه ای و یافتن شغل عالی احتیاج دارند، به دست آورند. روشی که انتخاب می کنید به موقعیت شما و منابعی که در دست دارید بستگی دارد. ممکن است لازم باشد در نظر بگیرید که چقدر زمان برای یادگیری مهارت های برنامه نویسی دارید. اگر به تازگی قصد ورود به دانشگاه را دارید بهتر است که تحصیلات تمام وقت در رشته برنامه نویسی را انتخاب کنید. اما اگر شغل دیگری دارید و باید حتما عایدی داشته باشید، دوره های آنلاین مستقل ممکن است برای شما برترین باشد.
اگر می خواهید بیشتر روی تئوری و طراحی سیستم های کامپیوتری تمرکز کنید، یک رشته اصلی در علوم کامپیوتر را در نظر بگیرید. اما اگر می خواهید مستقیما در یادگیری زبان های کامپیوتری مانند C++ و جاوا که سیستم عامل ها، شبکه ها و نرم افزار را اجرا می نمایند غوطه ور شوید، برنامه نویسی کامپیوتر می تواند برای شما مناسب باشد. اما این نکته را هم نباید فراموش کنید اگر در دانشگاه هم رشته برنامه نویسی را خوانده باشید، ممکن برای آغاز کار حرفه ای، به آموزش های عملی بیشتری احتیاج داشته باشید.
4. پروژه های خود را آغاز کنید
صرف نظر از مسیر آموزشی که انتخاب می کنید، آغاز پروژه های برنامه نویسی راهی عالی برای کسب تجربه و توسعه مهارت های شما است. بعلاوه شما می توانید در هنگام درخواست شغل این پروژه ها را به عنوان نمونه کار ارائه کنید. با نوشتن کد و انتشار آن، می توانید دانش تئوری که در یک دوره آموزشی یا در دانشگاه یاد گرفته اید، را به صورت عملی بهره ببرید و آن را به یک برنامه کاربردی تبدیل کنید. ممکن است اکنون متوجه آن نباشید، اما مجموعه ای از پروژه های پیروز، مهارت های شما را واضح تر از هر رزومه ای به کارفرمایان نشان می دهد. بعضی از گزینه های پروژه برنامه نویسی می توانند این موارد باشند:
- ساختن وب سایت شخصی
- توسعه یک اپلیکیشن موبایل ساده، مانند اپلیکیشن آب و هوا
- ارتقا و اصلاح یکی از برنامه های مورد علاقه خود
5. آغاز به جستجوی شغل کنید
برای آغاز کار خود به عنوان برنامه نویس ابتدا باید یک رزومه بسازید و نمونه کار ارائه بدهید. سایت ایران تلنت یکی از مهمترین منابع استخدامی برنامه نویسان ایران است. با مراجعه به این سایت می توانید آخرین آگهی های استخدام برنامه نویسی را در شرکت های معتبر ملاحظه کنید و برای فرصت های شغلی مورد نظرتان رزومه ارسال کنید. بعضی از شرکت ها نیز برای استخدام برنامه نویس، آزمون های ویژه ای را طراحی می نمایند و به صورت عمومی مسابقه های برنامه نویسی برگزار می نمایند که با شرکت کردن در آنها و به دست آوردن نتایج مطلوب نیز می توانید استخدام شوید.
قدم بعدی برای شما چیست؟
برنامه نویسی ارزش های فوق العاده ای را به عنوان یک حرفه و شغل ارائه می دهد؛ از مقدار حقوق بالا گرفته تا امکان کسب عایدی دلاری و استخدام در شرکت های بین المللی. شما باید برای برنامه نویس شدن محدوده زمانی و محدودیت بودجه خود را برای آموزش درنظر بگیرید و بر این اساس مسیر آموزشی و مسیر شغلی خود را معین کنید.
227227
منبع: خبرآنلاین