شرکت های معدنی به فکر سرمایه گذاری اساسی و تجدیدپذیر باشند

به گزارش وبلاگ وردپرس، رئیس اتاق کرمان گفت: منابع اقتصادی شرکت های صنعتی و معدنی عظیم استان صرف سرمایه گذاری های اساسی و تجدید پذیر گردد تا در 20 سال آینده با خاتمه یافتن منابع معدنی، استان بتواند روی پای خود بایستد.

شرکت های معدنی به فکر سرمایه گذاری اساسی و تجدیدپذیر باشند

سیدمهدی طبیب زاده، در پنجاه و هشتمین نشست شورای گفت وگوی استان کرمان که با موضوع تأمین مالی پروژه ها و بنگاه های مالی استان برگزار گردید، اضافه کرد: بنگاه های بزرگ فعال در استان، اقتصاد مبتنی بر منابع و نه مبتنی بر دانش دارند که این مسئله در جهان عکس این موضوع است به طوری که از 87 هزار میلیارد دلار درآمد ناخالص جهان فقط چهار هزار و 500 میلیارد دلار آن مربوط به سوخت، نفت، گاز و معدن است که سهم مواد معدنی دراین بین بسیار کم و حدود هزار میلیارد دلار است.

او با اشاره به اینکه اقتصاد دانش بنیان کمتر از نیم درصد درآمد ناخالص کشور و سهم کرمان نیز بسیار کمتر از این مقدار است، اظهار کرد: بر اساس برآوردهای اولیه حداکثر ظرفیت معادن کشور با اکتشاف های جدید 15 تا 20 سال است و باید صنعت زنجیره ای فولاد به منابع تجدیدپذیر تبدیل شوند.

طبیب زاده، گفت: استان از وجود صنایع بزرگ مالیات، خدمات اجتماعی و اشتغال را تأمین می نماید که نباید بر این صنایع تکیه کرد زیرا اگر روزی ماده معدنی نباشد استان با بحران جدی روبرو خواهد شد.

رئیس اتاق کرمان بیان نمود: در چشم انداز 1404 ایران باید 55 میلیون تن فولاد فراوری کند، حداکثر احتیاج مصرفی کشور 20 میلیون تن است و مابقی آن باید صادر شود که در این زمینه ما مزیت رقابتی با کشورهایی مانند چین و ترکیه و... نخواهیم داشت.

او ادامه داد: بر اساس نظرات کارشناسی، در صنعت فولاد و مس باید سرمایه گذاری ها متوقف و از منابع شرکت های بزرگ برای تشکیل شرکت های ثروت آفرین در حوزه های کشاورزی، گردشگری و صنایع بازیافت استفاده شود.

طبیب زاده، با بیان اینکه باید برنامه ای برای برطرف انحصار، توجه کمتر به این حوزه و راهنمایی درآمد حاصل از این منابع در نظر گرفته شود، اضافه کرد: در این زمینه پرداختن به حوزه دانش بنیان بسیار اهمیت دارد.

او در بخش دیگری به روش های تأمین مالی برای پروژه ها و بنگاه های استان پرداخت و گفت: تأمین مالی پروژه ها و نقدینگی مورجهانز بنگاه ها از اساسی ترین احتیاجهای توسعه و سرمایه گذاری در همه جوامع و به ویژه در استان کرمان است.

رئیس اتاق کرمان بیان نمود: در حال حاضر اساسی ترین مشکل پروژه های نیمه تمام، تداوم فعالیت پروژه های فعلی، تداوم بنگاه های در حال کار، نیمه تمام و فعال کمتر از ظرفیت خود، تأمین نقدینگی است که باید به آن توجه و راه های آن را آنالیز کرد.

او با اشاره به اینکه یکی از راه های تأمین سرمایه و نقدینگی، بانک ها هستند و کشور ما بانک محور است، گفت: بر اساس بعضی آمارها بیش از 90 درصد تأمین مالی از سوی بانک ها انجام می شود که به دلیل محدودیت های بانک ها و مسائل در تخصیص تسهیلات، در عمل واحدهای صنعتی و کشاورزی و بنگاه های مالی کوچک و متوسط در این صف طولانی با تأخیر زیاد روبرو می شوند که باید در گام نخست بحث تسهیلات بانک ها و تسهیل در تخصیص وام را در دستور کار قرار داد.

طبیب زاده در ادامه استفاده از بازار سرمایه را یکی از راه های تأمین مالی و نقدینگی مورجهانز پروژه ها و بنگاه های استان مطرح کرد و اضافه کرد: استان کرمان سهم خوبی در بازار سرمایه دارد و بیش از 11 درصد ارزش بازار مربوط به بنگاه های کرمان و 550 هزار میلیارد تومان ارزش سهام آنهاست که تا به امروز نتوانسته ایم از این منبع بزرگ برای تأمین مالی پروژه ها استفاده کنیم.

او اظهار کرد: بخشی از این موضوع به خود بنگاه ها برمی شود که آمادگی عرضه در بورس و انتشار اوراق را ندارند که وظیفه داریم آموزش های لازم را ارائه و آمادگی لازم را ایجاد کنیم.

رئیس اتاق کرمان گفت: رفتن در راستا استفاده از تسهیلات بازار سرمایه بسیار پیچیده، هزینه بر و سخت است اما در شروع راه قرار داریم و باید از این ظرفیت استفاده کرد. وی گفت: کرمان فاقد نهادهای مالی مانند شرکت های تأمین سرمایه و مشاوره سرمایه گذاری است که بتوانند تأمین سرمایه را پوشش دهند که این موضوع در دستور کار شورا قرار گرفته تا بتوان در این زمینه اقدامی انجام داد.

طبیب زاده، سرمایه گذاری خارجی را نیز یکی از راه های تأمین مالی دانست و اضافه کرد: در شرایط فعلی نمی توان انتظاری از سرمایه گذاری خارجی داشت اما زمانی که تحریم نبودیم نیز سهم زیادی از سرمایه گذاری خارجی در استان نداشتیم که اگر بخواهیم بعد از تحریم ها از این منبع استفاده کنیم باید شرایط بهتری را تأمین و از فاینانس های بانک های خارجی و تضامین در قانون بودجه استفاده کرد.

او اظهار کرد: نهادهای بزرگی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره)، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، بنیاد مستضعفان و... باید به تأمین سرمایه استان یاری نمایند.

منبع: اتاق بازرگانی ایران

به "شرکت های معدنی به فکر سرمایه گذاری اساسی و تجدیدپذیر باشند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شرکت های معدنی به فکر سرمایه گذاری اساسی و تجدیدپذیر باشند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید