طرز تهیه دمی بلغور جو به روش اصیل تهرانی

به گزارش وبلاگ وردپرس، دمی بلغور جو تهرانی در اصل یک غذای ساده وایده آل از لواسان است. این غذا به راحتی و به سرعت آماده می گردد. دقیقاً مناسب روزهایی است که مشغله بسیار زیادی دارید و در عین حال دوست دارید که یک سفره رنگین و کامل را برای اهل منزل تدارک ببینید. این غذا سیر کنندگی زیادی دارد و آماده کردن آن در کوتاه ترین زمان ممکن و به راحتی امکان پذیر است. در ادامه طرز تهیه دمی بلغور جو را با هم مرور خواهیم کرد.

طرز تهیه دمی بلغور جو به روش اصیل تهرانی
طرز تهیه دمی بلغور جو تهرانی
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت غذا180 ساعت
میزان سختیمیانه
100 گرم از دمی130 کیلو کالری

دمی بلغور جو تهرانی خوشمزه

در تهیه این غذا ضروری است که تمام حبوبات به جز عدس را از شب قبل خیس کنید. این غذا مانند طرز تهیه استانبولی پلو مواد اولیه زیادی دارد که سبب شده این غذا را به شدت مقوی سازند. مملو از پروتئین و ویتامین است و فیبر آن در کنار افزایش دادن سوخت و ساز بدن، کلسترول بد بدن شما را کاهش خواهد داد. در ادامه با این طرز تهیه به صورت مرحله به مرحله با ما باشید.

مواد اولیه برای دمی بلغور جو

مواد اولیه این غذای مجذوب کننده حبوبات و برنج است که بدون شک در خانه هر ایرانی یافت می گردد.

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
برنج3/1 پیمانه
عدس3/1 پیمانه
لوبیا قرمز3/1 پیمانه
لوبیا چیتی3/1 پیمانه
بلغور جو1 پیمانه
نخود فرنگی3/1 پیمانه
پیاز1 عدد
گوجه فرنگی1 عدد (اختیاری)
رب گو جه فرنگی1 قاشق غذاخوری (اختیاری)
نعناع خشکنصف قاشق غذاخوری
فلفل و نمک و زردچوبهبه میزان لازم
سبزی (تره، جعفری، اسفناج و گشنیز)تمام سبزیجات 250 گرم

طرز تهیه دمی بلغور جو تهرانی

طرز تهیه این غذای سنتی تهرون سخت نیست. بعد از آماده سازی مواد اولیه به سراغ مراحل طبخ این غذا خواهیم رفت.

  • مرحله اول: در مرحله اول از طرز تهیه این غذای محلی طهران، ابتدا باید از روز قبل، تمام حبوبات به جز عدس را خیس نموده باشید. این کار باعث می گردد تا نفخ حبوبات گرفته گردد. البته بهتر است که در این مدت زمان حداقل 2 بار الی 3 بار آب آن ها عوض گردد.
  • مرحله دوم: حالا که حبوبات بعد از گذشت یک شبانه روز به خوبی خیس خوردند، آن ها را آبکش کنید تا آب اضافی حبوبات از آن ها جدا گردد. بعد از آبکش کردن حبوبات، آبکش حاوی این مواد را کمی زیر آب بگیرید و سپس آن را در کناری قرار دهید و اجازه دهید تا آب آن ها گرفته گردد.
  • مرحله سوم: در مرحله بعد از این طرز تهیه غذای اصیل تهران ، برنج را نیز باید 1 ساعت قبل از طبخ نهایی خیس کنید.
  • مرحله چهارم: حالا یک قابلمه مناسب انتخاب نموده و تمام حبوبات خود به جز عدس را در این قابلمه بریزید. تا جایی که به مقدار یک بند انگشت روی حبوبات پر گردد، آب بر روی آن ها اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: حالا قابلمه حاوی حبوبات را بر روی حرارت زیاد قرار دهید تا به آهستگی قل زده و به جوش آید. بعد از به جوش آمدن آب و حبوبات، حرارت را خیلی کم کنید و درب قابلمه را ببندید. حبوبات شما باید کاملا پخته و مغز پخت شوند.
  • مرحله ششم: در ادامه به سراغ بقیه مواد اولیه می رویم. اول از همه سبزی ها را تمیز کنید. سپس آن ها را به خوبی شستشو بدهید. بعد از آن سبزی ها باید در یک آبکش قرار بگیرند تا آب آ ن ها گرفته گردد.
  • مرحله هفتم: در ادامه بعد از خشک شدن سبزی ها، آن ها را به صورت ساطوری و ریز خرد کنید. 1 ساعت که از پخت حبوبات شما گذشت، درب قابلمه را برداشته و سبزی های ساطوری خرد شده را به همراه عدس به قابلمه اضافه کنید. مجدد درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا حبوبات، عدس و سبزیجات به خوبی طعم یکدیگر را گرفته و یکدست شوند.
  • مرحله هشتم: در این مرحله از طرز تهیه دمی بلغور جو، اگر تمایل داشتید می توانید یک قاشق رب گوجه فرنگی نیز به مواد اولیه خود اضافه کنید.
  • مرحله نهم: بعد از این پیاز را پوست گرفته و به خوبی شستشو دهید. سپس آن را به صورت ریز و نگینی یا خلالی خرد کنید. حالا یک تابه مناسب انتخاب نموده و درون آن کمی روغن بریزید. سپس اجازه دهید که تابه و روغن به خوبی داغ شوند. در ادامه بعد از داغ شدن تابه، پیازها را درون تابه ریخته و آن ها را تفت بدهید. رنگ پیازها باید طلایی یا عسلی گردد.
  • مرحله دهم: بعد از آن نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید. این کار یاری می نماید تا بوی خامی پیاز شما گرفته گردد و دمی شما طعم بهتری پیدا کند.
  • مرحله یازدهم: حالا اجازه دهید تا عطر زردچوبه و پیاز داغ فضای منزل شما را پر کند. بعد از آن نوبت اضافه کردن نعنای خشک است. بعد از اضافه کردن نعنا، مجددا تمام مواد را هم بزنید تا رنگ مواد تیره رنگ گردد.
  • مرحله دوازدهم: بعد از آن حالا درب قابلمه حبوبات و سبزیجات را برداشته و ترکیب جادویی پیاز داغ، نعنای خشک و ادویه جات را به قابلمه اضافه کنید. بعد از آن مجددا تمام مواد را با یکدیگر هم زده و ترکیب کنید. مجدا درب قابلمه را ببندید و تا جا افتادن و پخت کامل حبوبات و سایر ترکیبات، به سراغ برنج بروید.
  • مرحله سیزدهم: حالا آب برنج را خالی نموده و سپس برنج خیس خورده را به قابلمه حبوبات و سبزیجات خود اضافه کنید. مواد را هم بزنید و اجازه دهید که به خوبی با هم ترکیب شوند. نکته اینجاست که در ادامه طرز تهیه این غذا، شما دیگر احتیاجی به استفاده از درب قابلمه نخواهید داشت.
  • مرحله چهاردهم: آب دمی شما باید بخار شده و غذای شما باید کاملا خشک گردد. پس درب قابلمه را نبندید. بعد از اینکه آب درون قابلمه شما به طور کامل خشک شد، مجددا درب قابلمه را بسته و اجازه دهید تا پلو بلغور تهرانی شما در آرامش دم بکشد.
  • مرحله پانزدهم: نهایتا 30 دقیقه الی 40 دقیقه که گذشت پلو بلغور جو مجذوب کننده شما آماده است. برای خوش طعم و خوش عطر شدن طعم غذا، زمانی که هنوز کمی آب دارد می توانید کمی زعفران آب شده، کره یا در صورت تمایل روغن حیوانی در آن بریزید. این دمی با سالاد شیرازی و یا ماست یونانی طعم بی نظیری دارد.

نکته طلایی طرز تهیه دمی بلغور جو تهرانی

در این قسمت باید بدانید که استفاده از گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی در دمی بلغور جو تهرانی کاملا اختیاری است. اگر تمایل به استفاده از آن داشتید کافی است که بعد از اضافه کردن نعناع خشک، گوجه فرنگی ها را نگینی خرد نموده و به ترکیب پیاز داغ و نعناع، رب گوجه فرنگی و ادویه جات اضافه کنید.

دمی بلغور جو تهرانی را دست کم نگیرید

در این مطلب طرز تهیه دمی بلغور لذیذ تهرانی را مرحله به مرحله و گام به گام برای شما توضیح دادیم. این غذا یکی از خوشمزه ترین غذاهای اصیل ایرانی محسوب می گردد، طرز تهیه راحتی دارد و بدون شک هر کسی حتی اگر یک بار آن را بچشد، عاشق و شیفته آن خواهد شد. بنابراین، اگر تا به حال این غذا را میل ننموده اید، آن را تهیه نموده و در کنار خانواده از طعم آن لذت ببرید.

در خاتمه، پیشنهاد می کنیم که اگر برای تهیه غذاهای تهرانی، ایرانی، فست فود و … وقت ندارید، از وبلاگ وردپرس یاری بگیرید. سفارش آنلاین غذا تهران در خدمت شما است تا در کمترین زمان ممکن، سفارش شما را به درب منزل یا محل کارتان ارسال کند.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه دمی بلغور جو به روش اصیل تهرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دمی بلغور جو به روش اصیل تهرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید