طرز تهیه فلافل در فر (فلافل خانگی بدون روغن)

به گزارش وبلاگ وردپرس، طرز تهیه فلافل در فر یک ساندویچ فلافل خانگی بدون روغن و سالم رابه شما آموزش می دهد تا هم از خواص فلافل و هم طعم لذیذ آن بهره مند شوید. فلافل رژیمی می تواند به خوشمزگی فلافل سرخ شده در روغن باشد اگر ...

طرز تهیه فلافل در فر (فلافل خانگی بدون روغن)

وبلاگ وردپرس | سرویس آشپزی - شاید شما هم عاشق طعم فلافل جنوبی هستید ولی به خاطر روغن فراوانی که در تهیه آن به کار می رود و حسابی هم حرارت می بیند از پختن آن حذر می کنید! ما به شما طرز تهیه فلافل در فر را آموزش می دهیم و قول می دهیم فلافل بدون روغن و رژیمی شما چیزی کم از فلافل های دیگر نخواهد داشت.

مواد لازم جهت تهیه فلافل خانگی رژیمی

نخود

500 گرم

پیاز

2 عدد

سیر

4 حبه

لیمو ترش

1 عدد

زیره

1/2 قاشق چایخوری

گشنیز یا جعفری

1/2 پیمانه

فلفل قرمز و سیاه

1/2 قاشق چایخوری

نمک

2 قاشق چایخوری

بیکینگ پودر

1/2 قاشق چایخوری

آرد نخودچی

100 گرم (3/4 پیمانه)

آب

1 پیمانه

دستور پخت فلافل در فر (فلافل خانگی بدون روغن)

  1. ابتدا نخود ها را با مقدار تعیینی آب از شب قبل خیس کنید و چندین مرتبه آب آن به جهت از بین بردن نفخ نخود تعویض نمایید. نخود ها باید تقریبا دو برابر شوند و پوسته آن به راحتی جدا شود.
  2. پیاز و سیر را پس از پوست کندن به کمک غذاساز خرد کنید و در تابه ای نچسب، پیاز و سیر خرد شده را به همراه زیره به مدت 10 تا 15 دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا کاراملی و عطر زیره آزاد شود.
  3. نخود خیس خورده و نرم شده را به علاوه گشنیز یا جعفری ساطوری شده بسته به ذائقه خود را به کمک غذا ساز پوره کنید. (در صورتی که غذا ساز در دسترس نبود نخودها را چرخ کنید.)
  1. نخودها را به ظرف نسبتا گودی منتقل کنید و آب یک لیمو ترش تازه، نمک، فلفل قرمز و سیاه، بیکینگ پودر و پیاز کاراملی شده را به آن اضافه و به خوبی با یکدیگر ترکیب نمایید.
  2. در این مرحله آرد نخودچی و آب را به خمیر اضافه کنید.
  3. از خمیر گلوله هایی به اندازه یک قاشق غذاخوری برداشته و گرد کنید.
  1. کف سینی را چرب کرده و گلوله های آماده شده فلافل را در سینی بچینید و در فر با دمای 180 درجه به مدت تقریبی 25 دقیقه و یا تا زمانی که فلافل ها طلایی شوند پخت کنید. (در صورت تمایل می توانید فلافل ها را به روش سنتی در روغن فراوان غوطه ور و سرخ نمایید. اما دیگر فلافل رژیمی و سالمی نخواهید داشت!)
  1. فلافل را در کنار سالاد و سس قرمز سرو نمایید.

نکاتی که در هنگام پخت فلافل خانگی بهتر است بدانید

  • با توجه به اینکه ماده اصلی برای تهیه فلافل، نخود می باشد. لذا، برای دریافت نفخ نخود می بایست حتما از چند ساعت قبل، چه بسا از شب قبل نخود ها را خیس کرده و چندین مرتبه آب آن را تعویض کنید.
  • نکته دیگر، استفاده از چاشنی زیره در این غذای محبوب است. اگرچه استفاده از زیره سیاه یا سبز تفاوت چندانی نخواهد داشت ولی نکته ای که جدا از بحث عطر و طعم خوشایندی که به فلافل می دهد، این است که زیره موجب هضم راحت تر فلافل خواهد شد. لذا، استفاده از زیره را در تهیه فلافل به شما توصیه می کنیم. همچنین خواندن مطلب راز ادویه فلافل در طعم فلافل خانگی را به شما توصیه می کنیم.
  • هنگام پوره کردن نخود ها توجه داشته باشید که نخود نباید نه له شود که مایه فلافل اصطلاحا وا برود و نه درشت باشد که زیاد زیر دندان بیاید.
  • در صورت تمایل می توانید به جای استفاده از بکینگ پودر، یک عدد تخم مرغ را جایگزین آن کنید.
  • چاشنی مناسب همراه این غذا، ، سس انبه مخصوص فلافل، بادمجان، کلم شور و سس قرمز تند است.
  • در صورتی که فلافل ها را سرخ می کنید از داغی روغن اطمینان حاصل نمایید و نیز فلافل ها را در روغن غوطه ور کنید. همچنین به جای گرد کردن فلافل می توانید از ابزار مخصوص فلافل زن موجود در بازار استفاده نمایید. همچنین می توانید پست مربوط به طرز تهیه فلافل خانگی خوشمزه را نیز مطالعه نمایید.
  • اصل این غذا لبنانی بوده و اکثرا با نان پیتا که نوعی نان لبنانی و کمی ضخیم تر از نان لواش است و دو لایه دارد سرو می شود.

از خواص نخود چه می دانید؟

نخود طبعی گرم دارد و خواص نخود به ویژه برای مردان بسیار است. در ادامه به برخی از این خواص اشاره می کنیم:

  • ملین طبع، مقوی حرارت غریزی و مقوی ریه و کمر، تولیدکننده خون صالح، قابلیت تغذیه زیاد، اشتهاآور، تغذیه کننده ریه و معده، اثر غذایی آن در ریه بیشتر از سایر حبوبات می باشد.
  • نخود تقویت کننده قلب بوده و در برطرف یبوست های حاد و مزمن موثر است همچنین عضلات اسکلتی را تقویت می کند و به همین دلیل مصرف آن به ورزشکاران توصیه می شود.
  • نخود دارای خاصیت ضد سرفه و سرماخوردگی است. این ماده غذایی سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند بنابراین به افرادی که دارای بیماری های خود ایمنی مانند ام اس هستند نیز توصیه می شود.
  • در گرفتگی صدا اگر همراه با تب نباشد، خوردن آن با شیر و در صورت وجود تب با آب مفید می باشد. خیسانده آن در سرکه به مدت یک شب جهت کشتن کرم معده بسیار مفید است.
  • خیسانده آن در آب مقوی قوه جنسی، و خارج کننده کرم شکم و مقعد است.
  • خوردن گرماگرم برشته آن جهت بواسیر خونی تأیید شده است.
  • آب خیسانده آن در تحلیل ورم لثه و درد آن موثر است.
  • نخود از بین برنده انگل های روده، برطرف کننده درد سینه و تنگی نفس، تقویت کننده ریشه مو، درمان زردی، درمان دردهای کلیه و افزایش حافظه است.
  • نخود برای درمان پوکی استخوان به دلیل منابع غنی کلسیم بسیار سودمند است در دوران رشد استخوان ها و دندان ها مصرف آن توصیه می شود همچنین این ماده غذایی چنانچه با عسل ترکیب شود و به صورت یک پماد درست شود به عنوان التیام دهنده زخم ها مفید خواهد بود.

خواص آب نخود

  • خوردن آب نخود پخته با قدری نمک، بازکننده گرفتگی ها، مُدر و برای درد سینه و زخم های ریه مفید است.
  • خوردن آب خیس کرده نخود برای کاهش ورم لثه ها و تسکین درد دندان مفید است.

نخود ضدعفونی کننده مجاری ادراری

طبق بررسی های به عمل آمده تعیین شده است که نخود اثر دفع اسید اوریک و کلرورها را داشته و ضدعفونی کننده مجاری ادراری می باشد.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه فلافل در فر (فلافل خانگی بدون روغن)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه فلافل در فر (فلافل خانگی بدون روغن)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید