طرز تهیه لواشک آلو قرمز و آلو زرد با طعم بازاری به 4 روش خوشمزه

به گزارش وبلاگ وردپرس، لواشک آلو یکی از تنقلات خوشمزه و پرطرفدار فصل تابستان است. در این مقاله از سرویس در مجله خبرنگاران به شما طرز تهیه لواشک آلو سیاه و لواشک آلو قطره طلا را آموزش خواهیم داد. همچین درباره نکات کاربردی و فوت و فن های تهیه لواشک آلو، انواع روش های خشک کردن لواشک آلو به همراه خواص و مضرات لواشک آلو را خواهیم گفت.

طرز تهیه لواشک آلو قرمز و آلو زرد با طعم بازاری به 4 روش خوشمزه

فوت و فن های طرز تهیه لواشک آلو

*در طرز تهیه لواشک آلو از انواع آلوها مثل آلو سیاه (آلو قرمز)، آلو زرد (آلو قطره طلا) یا ترکیبی از آن ها می توانید بهره ببرید.

*معمولا آلو قطره طلا طعم شیرین تری دارد و احتیاج به اضافه کردن شکر به آن نیست.

*اگر می خواهید لواشک آلو طعم ملس پیدا کند، از آلوهای ترش تر بهره ببرید. البته قبل از قرار دادن در هوای آزاد، به آن میزانی نمک هم اضافه کنید.

*سعی کنید از آلوهای سالم در طرز تهیه لواشک آلو بهره ببرید تا طعم لواشک تلخ و خراب نگردد.

*میزان غلظت مایه لواشک بعد از پخت، باید به میزان باشد.

*اگر لواشک آلو را قبل از این که کاملا خشک گردد، از جلو آفتاب بردارید، بعد از مدتی نگهداری، احتمال کپک زدن آن وجود دارد. اگر هم زیادی خشک گردد، موقع خوردن سفت است.

*می توانید از سینی های آلومینیومی برای خشک کردن لواشک بهره ببرید. لازم نیست حتما کف سینی را چرب کنید. جنس آلومینیومی سینی باعث می گردد که لواشک راحت از کف سینی جدا گردد.

طرز تهیه لواشک آلو

مدت زمان آماده سازی و پخت لواشک: 55 دقیقه

مدت زمان لازم برای خشک شدن لواشک: 24 ساعت

مواد لازم برای تهیه لواشک آلو قرمز

  • آلو سیاه یا زرد (قطره طلا): 1 کیلوگرم
  • نمک: 1 قاشق چای خوری (یا به میزان لازم)

مراحل طرز تهیه لواشک آلو سیاه

مرحله اول: آلوها را بشویید و با آب جوش روی حرارت بگذارید

در اولین مرحله از طرز تهیه لواشک آلو، آلوها را به خوبی بشویید و در یک قابلمه بریزید. روی آلوها به میزان ای آب بریزید که آب روی آلوها را بپوشاند. سعی کنید از آب جوش بهره ببرید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و درب ظرف را بگذارید.

مرحله دوم: آلوهای پخته را له کنید

حرارت دادن آلو را تا جایی ادامه دهید که آب آن کشیده گردد و آلوها کاملا نرم شوند. با پشت قاشق آغاز به له کردن آلوها کنید. صبر کنید آلوهای داخل قابلمه خنک شوند.

مرحله سوم: مایه لواشک را صاف کنید

روی یک قابلمه صافی قرار دهید. بهتر است منافذ صافی درشت باشند. در سومین مرحله از طرز تهیه لواشک آلو، مواد لواشک را در صافی بریزد و با پشت قاشق آلوها را فشار دهید. سعی کنید تا جای ممکن گوشت و آب آلو را از صافی رد کنید. باید فقط پوست و هسته آلوها در صافی بماند. می توانید از دست هایتان هم یاری بگیرید و آلوها را به خوبی فشار دهید.

مرحله چهارم: نمک و شکر را به مایه لواشک اضافه کنید

صافی را بردارید و مایه لواشک را بچشید. در صورت دلخواه به آن نمک بزنید. اگر لواشک آلو را با طعم ملس می خواهید، به آن کمی شکر اضافه کنید. در یک سینی پلاستیک فریزری یا سلفون پهن کنید. روی آن را با روغن کمی چرب کنید تا بعد از خشک شدن، لواشک به پلاستیک نچسبد.

مرحله پنجم: لواشک آلو را در آفتاب قرار دهید

مایه لواشک را روی پلاستیک پهن کنید. قطر مایه لواشک باید به میزان حدود نیم سانتی متر باشد تا ضخامت لواشک بعد از خشک شدن خیلی کم نگردد. سپس روی سینی یک پارچه نازک بیندازید تا کثیف نگردد. مراقب باشید که پارچه با لواشک تماس نداشته باشد. سینی را به مدت 1 روز در آفتاب و 1 روز دیگر در سایه قرار دهید.

مرحله ششم: لواشک آلو را برش بزنید

صبر کنید لواشک آلو کاملا خشک شوند. بعد از این که آب لواشک کاملا خشک شد، آن را از پلاستیک جدا کنید و به شکل رول بپیچید. سپس لواشک را در میزان های دلخواه برش بزنید. لواشک ها را در جای خشک و خنک قرار دهید. بهتر است لواشک را در یخچال بگذارید تا طعم آن حفظ گردد و زیادی هم سفت نگردد.

طرز تهیه لواشک آلو زرد یا قطره طلا

برای تهیه لواشک آلو زرد یا لواشک آلو قطره طلا به جای آلو سیاه از آلو زرد بهره ببرید. همه مراحل طرز تهیه لواشک آلو سیاه را برای این لواشک هم انجام دهید. اگر می خواهید دو طرف لواشک پلاستیک داشته باشد، بعد از اینکه کمی روی لواشک خشک شد، یک لایه پلاستیک فریزری را روی لواشک قرار دهید.

روش های مختلف خشک کردن لواشک در خانه

خشک کردن لواشک بدون فر زیر آفتاب یا روی شوفاژ و جلو باد پنکه

  • برای این که لواشک را خشک کنید راه های مختلفی پیش رویتان است که هر کدام را بنا به شرایط می توانید انتخاب کنید.
  • اولین و متداول ترین روش استفاده از فضای باز و قرار دادن لواشک زیر نور آفتاب است. در این روش حتما سعی کنید با یک پارچه نازک روی لواشک را بپوشانید تا حشرات و گرد و خاک روی آن ننشیند.
  • روش دوم برای کسانی است که به فضای باز و آفتاب دسترسی ندارند. در این صورت می توانید لواشک را جلو پنکه و در مجاورت باد آن خشک کنید. این روش به زمان بیشتری نیز احتیاج دارد. حتی از سشوار هم می توانید بهره ببرید.
  • در فصول سرد سال، از بخاری و شوفاژ برای خشک کردن انواع لواشک بهره ببرید.

خشک کردن لواشک در فر

در این روش درجه فر را روی 120 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. کف سینی فر یک لایه کاغذ روغنی بگذارید. یک پارچه نسوز مخصوص فر را روی کاغذ بگذارید. مایه لواشک را روی پارچه بریزید. ضخامت مایه لواشک باید حدود نیم سانتی متر باشد.

سینی را در طبقه بالای فر بگذارید. حداقل 2 یا 3 ساعت سینی را در فر قرار دهید تا کاملا آب خود را از دست بدهد و سفت گردد. باید علاوه بر کناره ها، خود لواشک هم کاملا خشک گردد. سپس سینی را از فر خارج کنید و حدود 2 ساعت در دمای محیط بگذارید تا خنک گردد.

لواشک را از پارچه جدا کنید و با کاتر یا چاقوی تیز آن ها را برش بزنید و رول کنید. برای این که لواشک رول شده نچسبد، یک لایه کاغذ روغنی روی لواشک قرار دهید و بعد آن ها را رول کنید.

بیشتر بخوانید طرز تهیه آلبالو خشکه با طعم بازاری

خواص و فواید لواشک آلو

  • لواشک آلو به درمان بی خوابی یاری می نماید. این خوراکی می تواند اوره و کلسترول را کنترل و به دفع سموم و تعدیل مایعات بدن یاری کند.
  • لواشک آلو برای دفع سنگ کلیه و پایین آمدن تب، تسکین دردهای رماتیسمی و مفصلی مفید است.
  • علاوه بر این، لواشک به پاکسازی بدن یاری می نماید و عفونت ادراری به خصوص در خانم ها را از بین می برد.
  • برای برطرف خستگی نیز می توانید از خوردن لواشک لذت ببرید.

رابطه خوردن لواشک آلو و کاهش وزن

با مصرف لواشک آلو برای مدت زمان طولانی تری احساس سیری می کنید، چون میزان زیادی فیبر در آن وجود دارد که با کاهش کربوهیدرات ها و قند، به طور قابل ملاحظه ای به کاهش وزن یاری می نماید. کالری آن هم پایین است و می تواند یک میان وعده سالم و خوشمزه باشد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک زرشک با طعم بازاری

سوالات متداول

مهم ترین خواص و فواید لواشک آلو چیست؟

لواشک آلو به درمان بی خوابی و کنترل اوره و کلسترول یاری می نماید. این لواشک برای دفع سنگ کلیه و پایین آمدن تب، تسکین دردهای رماتیسمی و مفصلی مفید است و موجب پاکسازی بدن و برطرف عفونت ادراری می گردد.

در طرز تهیه لواشک آلو خانگی به چه مواد اولیه ای احتیاج داریم؟

برای تهیه لواشک آلو خانگی تنها به میزانی آلو سیاه یا آلو زرد و نمک احتیاج دارید.

برترین روش تهیه لواشک آلو برای افرادی که به آفتاب و فر دسترسی ندارند، چیست؟

کسانی که به فضای باز و آفتاب و بعلاوه فر دسترسی ندارند می توانند لواشک آلو را جلو پنکه و در مجاورت باد نیز خشک نمایند. این روش به زمان بیشتری احتیاج دارد. برای این کار حتی از سشوار هم می توانید بهره ببرید.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه لواشک آلو قرمز و آلو زرد با طعم بازاری به 4 روش خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه لواشک آلو قرمز و آلو زرد با طعم بازاری به 4 روش خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید