وافل چیست ؟ ، از تاریخچه تا طرز تهیه
به گزارش وبلاگ وردپرس، وافل نوعی شیرینی یا کیک با بافت نرم و خمیری است. وافل را معمولا با الگوی مشبک آن می شناسند اما می توان خمیر آن را داخل هر قالب دلخواهی با هر مقدار ای ریخت. وافل را معمولا گرم سرو می نمایند و برترین زمان مصرف آن، دقیقا بعد از پخت است. در مطالب پیشین کتاب کاله راجع به طرز تهیه وافل بیسکوییتی با بستنی صحبت کردیم. در این مطلب یاد می گیریم که وافل چیست و با چه روش و موادی آن را تهیه می کنیم. در انتهای مطلب هم تاریخچه کوتاهی از آن را بیان می کنیم.
وافل چیست ؟
وافل نوعی شیرینی یا به عبارت بهتر، غذایی است که از خمیر شیرینی درست شده است. این خمیر برای پخت بین دو ظرف مشبک قرار می گیرد تا ظاهر پنجره ای مانند تصویر زیر داشته باشد. انواع مختلفی از وافل وجود دارد که بر اساس روش های مختلف و شکل نهایی، با یکدیگر تفاوت دارند. گاهی اوقات برای صبحانه از وافل سیب زمینی استفاده می نمایند یا حتی افرادی که رژیم دارند، از وافل فلافل گیاهی برای وعده غذایی خود بهره می گیرند.
وافل در تمام جهان هواداران خود را دارد و به ویژه در بلژیک با روش های گوناگونی تهیه می گردد. وافل را معمولا پیش از مصرف گرم می نمایند چراکه در بعضی کشورها برای مصارف تجاری معمولا آن ها را بعد از پخت، منجمد می نمایند. اگر می خواهید سس خوشمزه ای را روی وافل خود بریزید، می توانید طرز تهیه سس توت فرنگی را یاد بگیرید تا طعم جدیدی به وافل خود داده باشید.
طرز تهیه وافل
حالا که تا اینجا می دانیم وافل چیست و چگونه تهیه می گردد، در ادامه می خواهیم با طرز تهیه وافل آشنا شویم. آماده سازی وافل برای 5 نفر تنها 10 دقیقه طول می کشد و برای پخت آن به 15 دقیقه زمان احتیاج دارید. با استفاده از مواد زیر، حدود 10 تا 12 عدد وافل تهیه می کنید. البته اگر می خواهید روش سریع تهیه وافل را یاد بگیرید، می توانید مطلب طرز تهیه وافل فوری خوشمزه با فرمول سرآشپز را مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه وافل چیست ؟
در لیست زیر، مواد لازم برای تهیه وافل آورده شده است.
- آرد گندم (یا آرد همه منظوره): 2 فنجان
- نمک: یک قاشق چای خوری
- شکر: 2 قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر: 4 قاشق چای خوری
- تخم مرغ: 2 عدد
- شیر گرم: 1.5 لیوان
- کره آب شده: 1.3 فنجان
- اسانس وانیل: 1 قاشق چای خوری
در ادامه، طرز تهیه وافل را آنالیز می کنیم.
1. تهیه مواد وافل
در مرحله اول همه موارد را مطابق تصویر زیر فراهم کنید:
2. مخلوط کردن آرد
در ظرف بزرگی، آرد، نمک، بیکینگ پودر و شکر را با هم مخلوط کنید. اگر از قالب وافل فلزی استفاده می کنید، در این مرحله باید آن ها را گرم کنید تا به دمای مناسب برسند.
3. هم زدن تخم مرغ ها
در ظرفی جداگانه به یاری چنگال یا همزن، تخم مرغ ها را هم بزنید تا زرده و سفیده با هم مخلوط شوند و رنگ شفاف سفیده تخم مرغ هم سفیدرنگ گردد.
تخم مرغ ها را با مخلوط شیر، کره و وانیل هم بزنید و مایع حاصل را درون ظرف آرد مرحله قبل بریزید و به خوبی هم بزنید.
4. ریختن در وافل ساز
در این مرحله، خمیری که در مرحله قبل به وجود آمده را درون قالب وافل (وافل ساز) بریزید. البته به یاد دارید که قالب را باید از قبل گرم نموده باشید. بعلاوه، در این مرحله باید آن را با اسپری روغن، چرب کنید.
پخت وافل را تا زمانی که برشته و طلایی گردد، ادامه دهید. همان طور که در ابتدای مطلب به آن اشاره شد، برترین زمان مصرف وافل، دقیقا بعد از پخت آن است.
اشتباهات رایج در تهیه وافل چیست ؟
تا اینجا به خوبی فهمیدیم که وافل چیست. اما افراد معمولا در تهیه وافل دچار اشتباه هم می شوند. برای همین، در ادامه می بینیم که اشتباهات رایج در تهیه وافل چیست و چطور می توانیم با آگاهی از این اشتباهات، وافل خوش طعمی داشته باشیم.
- مطالعه ناقص دستورپخت: برای تهیه وافل حتما ابتدا همه مراحل را مطالعه و سپس آغاز به پخت وافل کنید. در بعضی از دستورهای پخت باید زمانی را برای استراحت خمیر در نظر بگیرید که این زمان گاهی به هشت ساعت می رسد. در این شرایط، مواد خمیر را باید از شب قبل مخلوط کنید.
- سبک نکردن خمیر: وافل را به هر شکلی که تهیه کنید باید سبک و پف نموده باشد. اما گاهی وافل نهایی، بافت خمیری و سفت دارد. برای این کار باید خمیر وافل را سبک کنید و برای سبک کردن آن دو راه وجود دارد. راه اول این است که سفیده و زرده تخم مرغ را از هم جدا کنید. ابتدا سفیده را هم بزنید تا پف کند و بعد از آن به آرامی به مخلوط اضافه کنید. راه دوم این است که خامه شیرین نشده را آرام آرام به مخلوط اضافه کنید.
- استفاده از آرد نامناسب: با وجود این که رسیدن به بافت مناسب وافل، چندان سخت نیست. اما گاهی این فرایند قدری پیچیده می گردد و آن زمانی است که از آردی با پروتئین بالا بهره ببرید. همان طور که گفته شد، برای این کار باید از آرد همه کاره بهره ببرید که گاهی با نام آرد شیرینی پزی نیز شناخته می گردد.
- چرب نکردن داخل وافل ساز: حتی اگر وافل ساز یا قالب وافل شما، نچسب باشد، بهتر است داخل آن را با کمی کره چرب کنید تا خمیر وافل به آن نچسبد. علاوه بر همه این موارد، چرب کردن ظرف با کره، طعم نهایی وافل را نیز بهتر می نماید.
تاریخچه وافل چیست ؟
حالا که به خوبی می دانیم وافل چیست و چه نکاتی را باید در زمان تهیه آن مدنظر داشته باشیم، در ادامه می خواهیم خیلی کوتاه راجع به تاریخچه وافل صحبت کنیم.
سال ها قبل از این که وافل به شکل امروزی آن تهیه گردد، مردمان حدود 4000 سال پیش، کیک های خود را روی تنورهای سنگی می پختند. در زمان عصر آهن، صفحات آهنی و تابه های آهنی برای پخت کیک به کار گرفته شدند. در یونان باستان و بعدها در قرون وسطی، شکل های مختلفی از این کیک ها پخته شد که به نام ویفر (Wafer) معروف شدند.
اولین دستور پخت وافل در اواخر قرن چهاردهم به وجود آمد اما فقط نام وافل همراه آن بود و خمیرمایه خاصی را شامل نمی شد. آنچه امروز با نام وافل می شناسیم در قرن 15 شکل گرفت که ظاهری مشبک و خمیری دارد.
گفته می گردد که در اوایل قرن هفدهم، در همه خیابان ها وافل تهیه و فروخته می شد اما این شیرینی لذیذ در آمریکا برای اولین بار به وسیله مهاجران هلندی به شهرهای آمریکا وارد شد. اما در اصل، هلندی ها، فرانسویان و بلژیکی ها ابتدا از این شیرینی استفاده می کردند.
سوالات رایج در خصوص وافل
تا اینجا به خوبی می دانیم تاریخچه وافل چیست و در چه کشورهایی تهیه شده است. در ادامه به بعضی از سوالات متداول پیرامون وافل می پردازیم.
فرق پن کیک و وافل چیست؟
برای این که پنکیک در ظرف (ماهیتابه) بیشتر پف کند، به آن بیکینگ پودر بیشتری می زنند. اما در وافل، کره و تخم مرغ بیشتری داریم تا در نهایت، شکل طلایی، برشته و نرمی به دست آوریم.
چند نوع وافل داریم؟
وافل ها را می توان در سه نوع اصلی بلژیکی، بروکسلی و آمریکایی طبقه بندی کرد. این وافل ها در نوع خمیر، مقدار ، شکل و مواد تهیه شده با هم تفاوت دارند. البته اگر معده حساسی دارید، وافل غلات نیز برای شما مناسب است.
منبع: کتاب کاله