انباشتی از بغض ها در نسل نو ایران به وجود آمده است؛ تناقضات زیادی را می بینند ، نکته بدون ابهام اغتشاشات؛ تفاوت مهم ناآرامی های سال جاری با 88 و 98
به گزارش وبلاگ وردپرس، ناصر ایمانی معتقد است که این اغتشاشات به زودی تمام خواهد شد اما اصل راه حلهای پس از آن است. بعد از آن باید به مردم آگاهی داده گردد که این ناامنی ها دودش در چشم مردم خواهد رفت. به لحاظ مالی و موضع ایران را در صحنه بین الملل به شدت تضعیف می نماید همین طور که تا الان نموده است.
وبلاگ وردپرس - فتانه احدی: ناآرامی های سال جاری تفاوت هایی نسبت به اعتراضات و اغتشاشات سال های قبل دارد. شاید برای تحلیل علت این تفاوت ها اندکی زود باشد، اما به هر حال اکنون که حدود 3 هفته از اعتراضات می گذرد می توان در خصوص علت و ریشه آنها و نیز چگونگی ادامه یافتن این ناآرامی ها بحث کرد.
در همین باره ناصر ایمانی تحلیل گر سیاسی معتقد است کهبخشی از نسل جوان ما کاملا در فضای مجازی دارند زیست می نمایند و با آن خو گرفته اند و آنچه در فضای مجازی گفته می گردد مورد قبول آنهاست، چرا که در این فضا زندگی می نمایند. از سویی دیگر تناقضات زیادی را در اداره کشور می بینند.
او تاکید می نماید، حداقل چیزی که نقش آن قابل انکار برای کسی نیست مگر اینکه خودش را به خواب زده باشد این است که اغتشاشات داخلی به شدت از سوی رسانه های خارجی ترویج و تبلیغ می گردد.
این اغتشاشات به زودی تمام خواهد شد اما اصل راهکارهای پس از آن است. بعد از آن باید به مردم آگاهی داده گردد که این نا امنی ها دودش در چشم مردم خواهد رفت. به لحاظ مالی و موضع ایران در صحنه بین الملل به شدت تضعیف نماینده است همین طور که تا الان اثر خودش را گذاشته است.
مشروح گفت وگوی وبلاگ وردپرس با ناصر ایمانی، تحلیل گر سیاسی را در ادامه بخوانید:
* شما ریشه اعتراضات اخیر را در چه چیزی می دانید؟ بعضی معتقدند ریشه مالی دارد و بعضی می گویند ریشه اجتماعی یا فرهنگی دارد، تحلیل شما چیست؟
اعتراضات و سپس اغتشاشاتی که به وجود آمد، دلایل مختلفی دارد و هر کسی که بگوید یک علت دارد اشتباه محض نموده است و به مجموع آن باید نگاه کرد. از مسائل فرهنگی، سیاسی، بین المللی و مالی همه اینها در آن موثر است. واقعیت این است که بخشی از نسل جوان ما کاملا در فضای مجازی دارند زیست می نمایند و با آن خو گرفته اند و آنچه در فضای مجازی گفته می گردد مورد قبول آنهاست، چرا که در این فضا زندگی می نمایند. از سویی دیگر تناقضات زیادی را در اداره کشور می بینند. در خصوص دیدگاه نوجوانان و جوانان نیز می توان گفت که آنها اختلاف فرهنگی در فرهنگ موجود با فرهنگی آنها در فضای مجازی می بینند بسیار فاصله دارد. بنابراین فهم مشترکی بین این دو فرهنگ اکنون وجود ندارد. از طرفی در کشور مسائل مالی می بینند. نسبت به آینده، شرایط تحصیل، اشتغال، ازدواج ناامید هستند. در واقع آینده خود را در پرده ای از ابهام می بینند. از طرف دیگر در کشور از مسئله فساد می شنوند و تحریم های شدید را می بینند که کشور با آن روبرو است و علت قابل قبولی برای این تحریم ها نمی بینند. بنابراین یک فاصله زیاد و دره عمیقی بین این قشر از مردم که عمدتا جوانان و نوجوانان هستند با فضا و فرهنگ عمومی کشور وجود دارد. بنابراین آنها را به اعتراض می کشاند. سوالات پاسخ نداده زیادی دارند و حاکمان جامعه به آنها توجه نمی نمایند. بنابراین انباشتی از بغض ها در آنها به وجود آمده است. که به این ترتیب بغض ها را در اعتراضات تخلیله می نمایند. نکته بعدی که بسیار بسیار مهم است، مسئله دخالت های خارجی است این یک واقعیت کاملا مسلم است. کشورهای خارجی و رسانه های خارجی، عبارتند از کشورهایی که به شدت با ایران و جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی مخالف هستند مانند امریکا، انگلیس و عربستان همگی به میدان آمده اند و درحال تقویت این افراد برای آشوب و اغتشاش هستند. آنها را به وسیله فضای مجازی و به وسیله رسانه های خارجی خود سازماندهی روانی می نمایند. در واقع ما با درگیری هایی روبرو هستیم که بخشی از آن از خارج راهنمایی و حمایت می گردد و نتیجه شده این اغتشاشاتی که شما مشاهده می کنید.
* در خصوص تفاوت سنی معترضان سال جاری با سال های قبل بسیار گفته شده است. به نظر شما تفاوت مهم این ناآرامی ها از نظر تعداد معترضان و زمان طول کشیدن آن با موارد قبلی چیست؟
این اغتشاشات به لحاظ حجم و زمان بیشتر از گذشته نیست و کمتر است. اغتشاشات سال 88 چندین ماه نزدیک به یک سال طول کشید و سال 98 هم بیشتر طول کشید و حتی تعداد افرادی که شرکت نموده بودند بیشتر از اکنون بوده است. البته در آن موقع طبیعی بود چراکه بنزین برای مردم مهم بود. سال 88 هم موضوعات سیاسی باعث ادامه دار شدن اعتراضات شد. اکنون و این بار مسئله مرگ یک خانم موجب این اعتراضات شده است. تعدادش به لحاظ کمی کمتر است و زمانش چقدر طول خواهد کشید را نمی دانم اما قطعا جریان های خارجی در این موضوع نقش دارند. حداقل چیزی که نقش آن قابل انکار برای کسی نیست مگر اینکه خودش را به خواب زده باشد این است که اغتشاشات داخلی به شدت از سوی رسانه های خارجی ترویج و تبلیغ می گردد. در هر شبکه تلویزیونی خارجی و هر اپلیکیشن خارجی خواهید دید که چه حجم تبلیغات درباره این موضوع صورت می گیرد که این حجم تبلیغات در تاریخ کشورهای دنیا بی سابقه است. در همه کشورها هر چند وقت یکبار تحول داخلی به وجود می آید، اما این حجم از تبلیغات خارجی علیه کشور به دفاع از کسانی که اعتراض نموده اند بی سابقه است و این نشان دهنده این است که چقدرمسئله ایران و جمهوری اسلامی برایشان مهم است و در پی فیصله دادن آن هستند.
* برترین رفتار دولت در این زمینه برای انتها یافتن ناآرامی ها یا پس از آن چه می تواند باشد؟
خود این داستان ها ممکن است به زودی تمام گردد، اما مسئله مهم این است که دولتمردان بعد از آن چه می خواهند بنمایند، چقدر در خصوص این مسائل به فهم رسیده اند و چه راهکارهایی پیش بینی خواهند کرد تا نگذارند بار دیگر به این نقطه برسیم. مسلما راهکار های مالی، فرهنگی، سیاسی و انواع اقسام راهکارها را باید تدبیر نمایند تا در آینده چنین اتفاقاتی نیفتد. این اغتشاشات به زودی تمام خواهد شد اما اصل راهکارهای پس از آن است. بعد از آن باید به مردم آگاهی داده گردد که این نا امنی ها دودش در چشم مردم خواهد رفت. به لحاظ مالی و موضع ایران در صحنه بین الملل به شدت تضعیف نماینده است ؛ همین طور که تا الان رخ داده است. در واقع ناامنی چیزیست که مردم به آن حساس هستند برای اینکه اطمینان ندارد فرزندی بیرون رفت چگونه بر خواهد گشت و این موارد را باید به مردم تفهیم کرد که مردم بتوانند یاری نمایند تا این غائله ها ختم گردد.
منبع: همشهری آنلاین