ساندویچ کلاسیکی که جین آستن عاشقش بود
به گزارش وبلاگ وردپرس، جین آستن نه تنها نویسنده ای تأثیرگذار بود، بلکه عاشق ساندویچ پنیری خاصی بود که در دست نوشته های دوست نزدیکش ثبت شده است.
جین آستن، نویسنده برجسته ای که آثارش مانند غرور و تعصب و عقل و احساس هنوز الهام بخش آثار هنری مختلف هستند، تنها به واسطه نوشته هایش شناخته نمی گردد. یکی از راه های مجذوب کننده برای نزدیک تر شدن به دنیای او، آشنایی با غذاهای موردعلاقه اش است. یکی از غذاهایی که او بسیار دوست داشت، پنیر تست شده بود که دستور دقیق آن در دفترچه خانگی دوست نزدیکش، مارتا لوید، ثبت شده است. این ساندویچ ساده و خوشمزه با ترکیبی از پنیر رنده شده، تخم مرغ، خردل و کره روی نان تست تهیه می شد.
ایده تست کردن پنیر به صدها سال قبل از زمان جین آستن برمی گردد. یکی از قدیمی ترین منابعی که به پنیر تست شده اشاره می کند، به اواخر دهه 1500 میلادی بازمی گردد و در نمایشنامه هنری ششم، بخش دوم ویلیام شکسپیر به طور مختصر ذکر شده است. شکسپیر به پخت پنیر روی آتش با استفاده از چنگال مخصوص تست کردن و جمع آوری پنیر ذوب شده روی نان اشاره کرده است.
دو قرن بعد، با پیشرفت های چشمگیر در آشپزخانه ها، از جمله فراگیر شدن اجاق های چدنی، جین آستن نسخه پیچیده تری از پنیر تست شده را دوست داشت که شبیه ترکیبی از تخم مرغ همزده و ساندویچ پنیر گریل شده است. تخم مرغ موجود در این دستورالعمل نیز شباهتی به کرُک مادام دارد؛ البته این غذا تا یک قرن بعد محبوب نشد.
با گذر زمان، دستورهای پخت این غذا با پنیر متنوع تر شدند و اصطلاحات مختلفی برای این غذا به کار رفت. پنیر تست شده با نام هایی چون ساندویچ پنیر نیز شناخته شد و در نهایت در دهه 1960 میلادی در آمریکا ساندویچ پنیر گریل شده نام گرفت. امروزه، نسخه ای از این غذا که جین آستن دوست داشت، معمولا پنیر تست شده نامیده می گردد.
سایر دستورپخت های موردعلاقه جین آستن
از نامه های آستن و بخش هایی از غرور و تعصب، و همچنین تسلط کلی فرانسه بر دنیای آشپزی، می دانیم که او علاقه مند به غذاهای فرانسوی بود. به عنوان مثال، آستن در یکی از نامه هایش ذکر کرده که قصد داشت گوشت گوسفند هاریکو تهیه کند که یکی از غذاهای فرانسوی موجود در دفتر لوید است.
در غرور و تعصب، همچنین به سوپ سفید اشاره شده است؛ دستوری عجیب که در دفتر لوید یافت می گردد. جولین گهر، یکی از اعضای سابق انجمن جین آستن در آمریکای شمالی، نظریه داده که این سوپ ممکن است یکی از غذاهای موردعلاقه آستن بوده باشد. لوید نوشته که این سوپ با پایه ای از عصاره گوشت شروع می گردد و سپس زرده تخم مرغ آب پز و کاملا کوبیده شده، همراه با بادام شیرین و خامه به آن اضافه می گردد.
منبع: کجارو / thedailymeal.com